در این مقاله می‌خوانید:


راهنمای کامل و کاربردی انتخاب کلید واژه

حال که با اهمیت انتخاب کلید واژه و نقش آن در موفقیت سایت و سئو آشنا شده‌‌اید وقت آن رسیده که برای کار آماده شوید. آستین‌ها را بالا بزنید و راهنمای کامل ما برای انتخاب کلید واژه را بخوانید.

 

 

براش شروع آماده هستید؟


ابزار و تکنیک‌های مختلفی وجود دارد که می‌توانید برای پیدا کردن و انتخاب کلید واژه یا همان کلمات کلیدی از آن‌‌ها استفاده کنید. اما همانطور که قبلا هم به آن اشاره کردیم، اساس کار مشخص کردن هدف است. در مرحله اول و پیش از هرچیز باید بدانید که مخاطبان شما بیشتر به دنبال جستجوی کدام کلید واژه‌ها هستند.


مانند علم پزشکی که نمی‌توان از یک نسخه برای درمان همه بیماری‌ها استفاده کرد، اساس کار سئو و انتخاب کلید واژه نیز همین است. نمی‌توان از یک فرمول برای موفقیت همه کسب و کارها و بهینه سازی سایت‌ها استفاده کرد. روش جستجو، کار کردن و انتخاب هر کسب و کاری بنا به زمینه‌ای که در آن مشغول است با دیگری متفاوت خواهد بود. اما در این مطلب سعی شده تکتنیک‌‌ها و ابزارهایی که همه می‌توانند برای موفقیت خود از آن استفاده کنند را جمع آوری کنیم. این لیست به اندازه‌ای جامع است که می‌تواند به شما در راه اندازی سایت و کسب و کارتان کمک کند، پس بهتر است وقت را هدر ندهید و کاغذ و خودکار آماده کنید و طبق لیست با ما پیش بیاید.
 

 


جستجوی گام به گام کلمات کلیدی


در این لیست از مرحله اول تا آخری که می‌تواند به شما در انتخاب کلید واژه کمک کند را یکجا جمع کرده‌ایم تا شما هم خیلی سریع به مقصود و هدف خود برسید.

 

 

لیست مخصوص خود را داشته باشید!


در قدم اول بهتر است یک دفتر مخصوص برنامه ریزی داشته باشید و کار را با تهیه لیستی از همه اصطلاحات و عباراتی که حس می‌کنید با کسب و کار شما مرتبط است شروع کنید.  هر کلمه کلیدی می‌توانید شامل یک کلمه یا عبارتی پنج کلمه‌ای باشد. برای این که لیست خود را تهیه کنید، خود را به جای مشتری بگذارید و از دید او سایت را بررسی کنید. در تهیه این لیست به عبارتی که مربوط به توضیح شغل شما است استفاده نکنید و در عوض آنچه که فکر می‌کنید ممکن است مشتریان درباره کسب و کار شما جستجو کنند را بنویسید. برای مثال ممکن است شما یک کسب و کار در زمینه رزرو هتل داشته باشید، احتمالا مخاطبانتان به دنبال کلماتی مانند، ارزان‌ترین هتل‌ها، بهترین مکان دیدنی، ترفندهای زندگی در هتل و مثال‌های این چنینی خواهند بود. اگر از دیدی مشتری یا مخاطب خود را نقد نکنید، او این کار را خواهد کرد. می‌توانید از دوستان خود نیز کمک بخواهید تا در این زمینه به شما کمک کنند. برای مثال از کسب و کار خودتان گفته و از آن‌ها بخواهید که هر کلمه‌ای که با شنیدن نام کسب و کار شما به ذهنشان می‌آیند را بنویسند.


پیدا کردن کلمات کلیدی سرنخ شما در پیدا کردن راه دنیای اینترنت و رسیدن به صفحه اول نمایش نتایج جستجو است. سعی کنید خاص و منحصربفرد فکر کنید. این خاص بودن کمک می‌کند تا در میان هزاران وب سایت دیگر با مطالب مشابه، برجسته باشید. سعی کنید با عبارات کوتاه شغل خود را معرفی کرده و موجی از احساس صمیمیت و نزدیکی را به مخاطب یا مشتری القا کنید. اگر یک کسب و کار محلی دارید، کلماتی که به موقعیت مکانی، شهر و محله شما مربوط است نیز در نظر بگیرید. به صورت بالقوه استفاده از کلماتی که بار جغرافیایی دارند، کمک می‌کند تا مشتریان به سمت شما جذب شوند و موتورهای جستجو شما در نتایج جستجوی افرادی که به دنبال خدمات یا کسب و کار خاصی در موقعیت مکانی شما هستند، نشان دهند. برای مثال عبارت «ارزان‌ترین هتل رامسر» نسبت به «ارزان‌ترین هتل» تخصصی‌تر بوده و اگر از کلید وا‌ژه اولی استفاده کنید، به خصوص در فصلی‌های گردشگری، شانس خیلی بیشتری برای جای گرفتن در صفحه اول نمایش نتایج جستجو یا همان SERP دارید.

 


قدرت کلید وا‌ژه‌های برندسازی شده

 


دقت داشته باشید که حداقل یک کلید واژه برندسازی شده در لیست خود داشته باشید. کلید واژه برندسازی شده عبارتی است که نام شغل شما را با خود به همراه دارد و از نظر رتبه بندی سریع‌تر و راحت‌تر وارد صفحه اول نمایش و سایت‌های شماره یک تا سه می‌شود. همانطور که قبلا گفتیم، افرادی که مشغول جستجو در اینترنت هستند، سه نوع جستجو انجام می‌دهند. اگر مخاطبان شما از دسته افرادی باشند که به دنبال یافتن اطلاعات درباره یک شرکت خاص هستند، به راحتی از طریق کلید وا‌‌ژه‌های برند سازی شده شرکت مورد نظر را پیدا خواهند کرد. یک کلید وا‌ژه برندسازی شده می‌تواند به این صورت باشد که :


نام تجاری شرکت
بررسی شرکت ....
درباره شرکت...
 

 


قوانین گوگل را بررسی کنید


اگر مطمئن نیستید که در مسیر درستی حرکت می‌کنید می‌توانید به کمک گوگل شرایط خود را بررسی کنید. اصطلاحات مد نظر خود را در گوگل جستجو کرده و ببینید سایر رقبای شما در صفحه نمایش نتایج جستجو (SERP) در چه شرایطی هستند. همانطور که در حال جستجو هستید، به کلماتی که گوگل هم به شما پیشنهاد می‌دهد دقت کنید، ممکن است ایده‌های جدید به شما بدهد. اگر احساس کردید چیزی را از قلم انداخته‌اید آن را به لیست خود اضافه کنید.
جای دیگری که می‌توانید ایده‌هایی از صفحه نمایش نتایج جستجو بگیرید، لیست اصطلاحات مرتبط در گوگل است. بعد از وارد کردن سوال یا اصطلاح مد نظر خود به پایین صفحه بروید و ببینید گوگل چه پیشنهادات مشابهی برای شما دارد. این پیشنهادات به رنگ آبی و مرتبط با چیزی است که شما جستجو کرده‌اید. در آن‌ها گشتی بزنید شاید ایده‌ای جدید به شما بدهد.

 

 

سایرراهنمایی‌های گوگل را بشناسید


در انتخاب کلید واژه مناسب، گوگل می‌تواند بهترین دوست شما باشد. همانطور که در حال جستجوی کلمات و اصطلاحات مرتبط با کارتان هستید، می‌توانید موقعیت مکانی و سطح رقابتی در بازار مربوط به حوزه کسب و کارتان را نیز بررسی کنید، اگر در صفحه نتایج جستجو، تبلیغات زیادی را مشاهده کردید، نشان دهنده آن است که بازار رقابتی شما شدید است. به نتایج جستجوی ارگانیک دقت داشته باشید زیرا ارزش بسیار بیشتری از نتایج جستجویی دارند که به ازای آن‌ها هزینه پرداخت شده است. حضور تبلیغات نشان می‌دهد که مشاغل دیگری که مشابه شما هستند، برای رتبه بندی نتایج جستجو به شدت در حال تلاش هستند. کلمات کلیدی که نتایج جستجوی آن‌ها تبلیغات زیادی به همراه دارد ممکن است برای شما پر سود باشند اما رقابت سخت‌تری برای رتبه بندی با استفاده از این کلمات را در پیش رو دارید.
همانطور که سعی در انتخاب کلید واژه مناسب دارید، به وب سایت‌هایی که قبلا از این اصطلاح استفاده کرده‌ و توانسته‌اند رتبه خوبی داشته باشند دقت کنید. اگر آن‌ها رقبای مستقیم شما هستند که توانسته با کلید واژه مورد نظر شما به رتبه بندی بالایی برسد، پس راه را درست آمده‌اید و کلید واژه خوبی انتخاب کرده‌اید. اگر فکر می‌کنید که می‌توانید با این کلید واژه با رقبای قدرتمند خود وارد مسابقه شوید بهتر است خیلی دقیق آن‌ها را بررسی کرده و از خودتان بپرسید که چقدر می‌توانید با کمک این کلید واژه موفق شوید. در پاسخ به خود نهایت صداقت را داشته باشید. اگر در صفحه نتایج جستجو تعداد زیادی وب سایت مرتبط با کلید واژه مورد نظر شما پیدا شده است، نشان می‌دهد که عبارت مورد نظر شما به شدت رقابتی بوده و رقبای شما بسیار قوی هستند که می‌توانند هزینه‌های بالایی برای رسیدن به رتبه‌های بالا صرف کنند.  شاید بهتر است که لیست شما ترکیبی از همه کلید واژه‌هایی باشد که هم رقابتی و هم غیر رقابتی است. لیست خود را به دقت انتخاب کنید و با صبر و شکیبایی برای رسیدن به رتبه‌های بالاتر تلاش کنید.


نکته :
ضرب المثلی است که می‌گوید، برای رسیدن به صید بزرگتر بهتر است با ماهی‌های کوچک دریا شروع کنید، زیرا اگر در کار ماهی گیری تازه وارد هستید، در افتادن با کوسه مرگ حتمی شما خواهد بود. این ضرب المثل برای کار سئو و بهینه سازی وب سایت نیز کارگر است.

 

بهتر است برای رسیدن به رتبه بهتر، با کلید واژه‌های ساده‌تر شروع کنید که کمتر رقابتی هستند تا بعد از کسب تجربه و روی غلتک افتادن کارهایتان، به سراغ صید ماهی‌های بزرگتر بروید.

 

همیشه صید ماهی کوچک و کسب درآمد از آن خیلی بهتر از جنگیدن با کوسه‌های اقیانوس است.
بهتر است مراقب سندروم موبیدیک یا همان نهنگ سفید باشید، یعنی انتخاب کلید واژه‌ای که به شدت محبوب و رقابتی است و آماد جستجوی بالایی دارد. در صورتی که دچار چنین چیزی شدید، مثل کاپیتانی که به دنبال صید موبیدیک تا قطب شمال رفت و غرق شد، انتخاب کلید واژه این چنینی در ابتدا یا همان اواسط کار می‌تواند باعث مرگ وب سایت شما و غرق شدن در اقیانوس پهناور وب باشد.


بر اساس آنچه در نتایج جستجوی گوگل مشاهده می‌کنید، ایده بگیرید و لیست خود را بسازید. اگر اصطلاحی در لیست دارید که به شدت رقابتی است برای شروع آن را کنار بگذارید یا اگر احساس می‌کنید که می‌توانید در آینده از این اصطلاح به خوبی استفاده کنید، آن را برای روز مبادا نگه دارید، اما در ابتدای کار و زمانی که تازه وارد هستید، جایی برای استفاده از کلمات کلیدی این چنینی نیست.

 

 

 

تحلیل رقبا، ترفندی برای موفقیت


رقبای شما می‌توانند بهترین راهنمایتان باشند. بعد از این که بازار جستجو و رقابتی کلمات کلیدی مورد نظر خود را بررسی کردید، وقت جاسوسی کردن درباره رقبایتان است. برای این که رقبای خود را بشناسید نگاه کردن به صفحه نتایج جستجو یا همان SERP کافی نیست، هر سایت را باز کرده و به خوبی آن را بررسی کنید. عبارات و عناوینی که شامل کلید واژه مد نظر شما است را بخوانید و از ان‌ها درس یا ایده بگیرید.


برای مثال اگر قصد دارید که سایتی در زمینه اطلاعات گردشگری داشته باشید و لیست کلید واژه‌های خود را درست کرده‌اید، به عنوان بهترین رقبای خود می‌توانید وب سایتی مانند لست سکند، علی بابا یا همگردی را بررسی کنید. این سایت‌ها در زمینه گردشگری و خرید و فروش بلیط و هتل مشغول به کار هستند و در ایران محبوبیت بسیار زیادی دارند. بهتر است سری به آن‌ها زده و ببینید که چطور از قدرت کلمات برای ترغیب مخاطبان به خرید بلیط یا رزرو هتل استفاده می‌کنند. البته همه کار آن‌ها این نیست و آمار بازدید بالایی از قسمت وبلاگ خود دارند.


یا اگر وب سایتی در زمینه خرید و فروش کالا دارید، دیجی کالا یا بامیلو بزرگترین رقبای شما هستند که به مانور قوی روی قسمت محتوا و وبلاگ خود به شدت آمار بازدید و فروش بالایی دارند.


بهترین رقیب شما می‌تواند بهترین دوستتان باشد که از او درس می‌گیرید، سایت‌ها مثل ویترین باز مغازه‌ها هستند که می‌توانید به راحتی و هر چقدر که بخواهید زمان در آن‌ها سپری کرده و رمز و رازش را پیدا کنید.

 

 

رقبای شما برای تبلیغات هزینه می‌کنند؟


زمانی که برای جستجو و تحقیق انتخاب کلید وا‌ژه در تلاش هستید به رقبای خود خیلی دقت کنید. ببینید که متناسب با کلید واژه یا عبارت مورد نظرتان در صفحه نمایش نتایج جستجو رقبای شما حضور دارند یا خیر. این جستجو را طی زمان‌های مختلف بررسی کنید. اگر سایتی برای مدت زمان زیادی با یک کلید وا‌ژه که مد نظرتان است و به کمک تبلیغات در صفحه SERP حضور دارد نشان می‌دهد که رقیب شما هزینه بالایی برای این کار پرداخته است. علاوه بر این وجود تبلیغات زیاد در مدت زمان معین نشان می‌دهد که عبارت مورد نظرتان رقابتی‌تر است. علاوه بر این می‌توانید بفهمید که کدام رقیب شما در PPC یا همان تبلیغات به ازای هر کلیک سرمایه گذاری کرده است. اگر یک کسب و کار نوپا هستید که بودجه محدودی دارد بهتر است از انتخاب کلید واژه ‌ای که رقبای شما به ازای آن هزینه تبلیغات پرداخت کرده‌اند صرف نظر کنید.
کسب

 

اطلاعات بیشتر از مسابقه سئو


بعد از تمام شدن تحقیقات شما، باید به سراغ مرحله بعدی بروید. ابزارهای آنلاین بسیاری وجود دارد که به شما در آسان‌تر کردن راه انتخاب کلید واژه مناسب کمک می‌کنند. در این قسمت به بررسی چند وب سایت و ابزار آنلاین که می‌تواند کمک حال شما باشد می‌پردازیم.

 

 

Spyfu

 

Spyfu به شما نشان می دهد که رقبای شما چه کلماتی را برای سئوی ارگانیک و سئوی پرداخت شده یا همان سیستم  پرداخت به ازای هر کلیک (PPC) استفاده کرده‌اند. علاوه بر این لیستی از رقبای شما را نیز نشان می‌دهد. این نرم افزار آنلاین که اساس برای جاسوسی در کلید واژه‌ها استفاده می‌شود در دو نسخه رایگان و پولی ارائه می‌شود. شاید در ابتدای راه بتوانید از آن برای کارهای محدود استفاده کنید اما باز هم دید خوب و ایده‌های فوق العاده از کلمات کلیدی موردنظرتان و این که چطور رقباتیان از آن استفاده کرده‌اند در اختیار شما قرار می‌دهد.

 

 

 

iSpionage


iSpionage  این ابزار آنلاین به شما نشان می‌دهد که رقبایتان چه کلید وا‌ژه‌هایی مشابه با اصطلاح مد نظرتان را هدف قرار داده‌اند. iSpionage هم سئوی ارگانیک و هم سئوی پرداخت شده را بررسی کرده و اصطلاحات مختلف را رتبه بندی می‌کند. علاوه بر این نشان می‌دهد که چند نفر به دنبال جستجوی چنین کلید واژه‌ای بوده‌اند. در ضمن می‌توانید در صفحات مختلف وب سایت کلمات کلیدی مورد نظر را هدف بگیرید و بررسی کنید که این عبارت چقدر می‌تواند برای شما مفید باشد.

 

 


بعد از بررسی رقبا، باید تصور کنید که آن‌ها کلید واژه را هدف قرار داده‌اند و شما باید در این زمینه بهترین باشید. ممکن است برخی عبارت‌ها نسبت به سایرین بازار رقابتی کمتری داشته باشند و بتوانید شانس بیشتری برای کسب رتبه بهتر با انتخاب آن کلید واژه داشته باشید. به یاد داشته باشید که فقط به این دلیل که رقبای شما در تلاش برای کسب رتبه بهتر از یک اصطلاح خاص هستند، به این معنی نیست که شما هم حتما باید از همان کلید وا‌ژه استفاده کنید. در واقع اگر بتوانید جایگاه خود را در گوگل پیدا کنید و بدانید از چه طریقی و با انتخاب کلید واژه صحیح به موفقیت برسید، راه صعود به رتبه‌های بهتر برای شما بسیار هموار خواهد شد.
هدف از تحقیق بازار شما این است که بفهمید با انتخاب کدام کلید واژه‌ها شانس بیشتری در کسب رتبه بهتر دارید. اغلب اوقات در این تحقیق و جستجو شما کلمات و عباراتی را پیدا می‌کنید که رقبای شما اصلا به آن فکر نکرده‌اند و در دنیای وب و اینترنت، پیدا کردن چنین چیزی یعنی به معدن طلا و سرزمینی بکر و دست نخورده رسیده‌اید.

 

 

 

از ابزار کلید واژه استفاده کنید!


بعد از انتخاب کلید واژه و تهیه لیستی از عبارات و کلمات مورد نظر، وقت آن رسیده که لیست خود را از فیلتر رد کنید و با برخی نکته سنجی‌ها لیستی مناسب داشته باشید. وقتی نوبت به انتخاب کلید واژه می‌رسد، متخصصان استفاده از ابزارهای کلیدی مانند Google Keyword Planner ، Moz Explorer یا SEMRush را پیشنهاد می‌کنند. این ابزارها اطلاعات عظیمی در اختیار شما قرار می‌دهند. اطلاعاتی از قبیل این که چند نفر در ماه به جستجوی اصطلاحات خاص می‌پردازند و چه وب سایت‌هایی توانسته‌اند رتبه بندی بهتری داشته باشند. همچنین این ابزار، اصطلاحات مرتبط با عبارت مورد نظر شما را پیشنهاد داده و می‌توانند بگویند که کدام کلمه کلید بازار رقابتی خیلی بالایی دارد و چه مشاغلی بیشتر از آن استفاده کرده‌اند. در نهایت این ابزارها به شما می‌گویند که رتبه بندی کدام کلید واژه‌ها آسان‌تر و کدام یک سخت‌تر است.
ابزارهای آنلاین‌ها آنلاین بسیار زیادی وجود دارد که می‌تواند کمک حال شما برای بررسی و انتخاب کلید واژه باشد. این ابزارها به شما دید وسیعی از رقبایتان می‌دهند. اغلب این ابزارها رایگان بوده و به راحتی می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید.

 

 

ابزارها سئوی وبزی


اگر وب سایت خود را به کمک میزبانی از وبزی ساخته‌اید کار شما بسیار راحت و آسان خواهد بود. با ساخت وب سایت در وبزی می‌توانید از امکانات سئوی رایگان سایت استفاده کنید. با کمک این ابزار میتوانید کلمه کلیدی موردنظر را وارد نموده و میزان بهینه بودن آن کلمه را بررسی نمایید. علاوه بر این کارشناسان ما در هفت روز هفته و به صورت ۲۴ ساعته برای مشاوره، آموزش و رفع مشکلات احتمالی در اختیار مشتریان خواهند بود.

 

 

 

Moz Explorer


Moz ابزار بسیار با ارزش و حرفه‌ای برای کسانی است که قصد راه اندازی سایت و بهینه سازی آن را دارند. این اکسپلورر داده‌ها را در سراسر کشوری که در آن زندگی می‌کنید در اختیار شما قرار می‌دهد. علاوه بر این عباراتی که ممکن است کمتر به آن فکر کرده‌ باشید را در اختیار شما قرار می‌دهد. شما می‌توانید از این ابزار برای بررسی این که چقدر عبارات مورد نظرتان رقابتی است استفاده کنید. اکسپلورر موز، در کنار همه این‌ها به شما نشان می‌دهد که در لحظه کدام وب سایت‌ها از کلید واژه‌ای که انتخاب کرده‌اید برای رتبه بندی استفاده می‌کنند.
 


توانایی این ابزار برای پیدا کردن انتخاب کلید واژه های طولانی که معمولا بین ۳ تا ۵ کلمه داشته و کمتر جستجو شده‌اند بسیار عالی است. شما می‌توانید روزانه دو جستجوی رایگان در این اکسپلورر انجام  دهید ولی اگر بخواهید تعداد جستجوهای خود را بالاتر ببرید باید هزینه پرداخت کنید. برای شروع می‌توانید از از دوره آزمایشی رایگان ۳۰ روزه استفاده کنید. بهتر است از این دوره برای جمع آوری تمام داده‌های مورد نیاز خود بهره ببرید.
 


 
برنامه ریز کلمات کلیدی Google


Google Keyword Planner یا همان برنامه ریز کلمات کلیدی گوگل تمام آن چیزی است که نیاز دارید. اگر بخواهید تنها یک ابزار برای انتخاب کلید واژه استفاده کنید، برنامه ریز کلمات کلیدی گوگل بهترین انتخاب است. به ویژه این که این برنامه متعلق به گوگل، پادشاه هر آنچه که به جستجو مربوط می‌شود، است. این ابزار داده‌ها و اطلاعات جامع، قابل اعتماد و خاصی درباره کلمات کلیدی ارائه می‌‌دهند و استادان حرفه‌ای و کارشناسان سئو از آن به عنوان پایه‌ای برای تحقیقات کلمات کلیدی خود استفاده می‌کنند.
متاسفانه گوگل قوانین خود را تغییر داده است. امروزه اگر می‌خواهید برای اولین بار از گوگل ادوردز یا همان Google AdWords
استفاده کنید، بلافاصله از شما برای برگزاری یک کمپین تبلیغاتی که هزینه‌هایی به علاوه اطلاعات کارت اعتباری درخواست خواهد شد. اگر راه اندازی یک کمپین تبلیغاتی را انتخاب کردید می‌توانید به ابزار کلید واژه گوگل دسترس پیدا کنید و تعداد جستجوهای ماهانه به ازای تعداد نامحدود کلمه در سراسر کشور، استان یا شهر خود را به دست بیاورید. علاوه بر این مانند سایر ابزار، این مورد هم اصطلاحات مشابه با عبارتی که در نظر دارید و بازار رقابتی کمتری دارند را به شما نشان خواهد داد.
توجه داشته باشید که :

 

اگر قبلا حساب کاربری در گوگل ادوردز درست کرده باشید، می‌توانید به تعداد محدودی کلید واژه برنامه ریزی شده دسترسی پیدا کنید. برای دسترسی به اطلاعات بیشتر باید کمپین تبلیغاتی که هزینه دارد را برگزار کنید

 

 


 گوگل ترندز Google Trends


یکی از امکانات تحت وب شرکت گوگل که بر اساس جستجو در گوگل کار می‌کند، گوگل ترندز است. این نرم افزار میزان محبوبیت جستجوی کلید واژه در موتور جستجوی گوگل را به شما نشان خواهد داد. گوگل ترندز این قابلیت را به کاربران می‌دهد تا نتایج را بر اساس موقعیت جغرافیایی یا زبانی خاصی فیلتر کنند. این نرم افزار به صورت رایگان بوده و کار با آن بسیار ساده است. با استفاده از گوگل ترندز می‌توانید موضوعات محبوب  روز را بررسی کرده و محبوبیت اصطلاحاتی که در آینده قصد جستجوی آن را دارید به شما نشان دهد. می‌توانید از این نرم افزار استفاده کنید تا محبوبیت یک اصطلاح را حتی در سال‌های گذشته بررسی کنید.


زمانی که کلید واژه را در گوگل ترندز وارد می‌کنید، اطلاعات مرتبط با آن عبارت در یک نمودار به نمایش گذاشته می‌شوند. محور افقی نمودار، محور زمان است (از سال ۲۰۰۴ تا امروز) و محور عمودی نمایشگر محبوبیت جستجوی آن کلید واژه است.


علاوه بر این گوگل ترندز یک روش عالی برای مقایسه محبوبیت دو یا چند اصطلاح با هم است. اگر شما در حال فروش بلیط هواپیما هستید، باید بدانید که در برخی از فصل‌های جستجوی آنلاین درباره رزرو هتل و خرید بلیط بسیار بیشتر می‌شود بنابراین باید از قبل محتوای خود را آماده کرده و در طول سال با ارائه مطالب جذاب و دیدنی از مکان‌های توریستی و دیدنی ذهن مخاطب را ترغیب کنید تا در زمان تعطیلات از سایت شما خرید کند و در کنار آن بازدید مطالبتان هم افزایش یابد.
علاوه بر همه این‌ها گوگل ترندز لیستی از اصطلاحات مرتبط با کلید واژه را به شما نشان می‌دهد بنابراین ممکن است برخی از کلمات کلیدی که کمتر به آن فکر کرده‌اید را در این لیست پیدا کرده و به نوشته‌‌های خود اضافه کنید.
 


 
 سمراش SEMRush


یکی دیگر از نرم افزارهای محبوب کارشناسان سئو و برنامه ریزان کلمات کلیدی، نرم افزار آنلاین SEMRush است. این نرم افزار علاوه بر دریافت داده‌های کلمات کلیدی به شما اطلاعاتی می‌دهد که می‌توانید از آن‌ها رتبه بندی رقبای خود بر اساس کلید واژه‌های مد نظرتان را بفهمید. کافی است نام دامنه خود را وارد کرده و روی نتایج ارگانیک کلیک کرده و  بعد از آن کافی است تا از قسمت موقعیت‌ها یا همان Positions  اطلاعات مورد نظر را دریافت کنید. متاسفانه این نرم افزار فقط برای یک روز به صورت رایگان در دسترس شما است و برای ادامه استفاده از آن باید هزینه مشخصی پرداخت کنید.
 
 
 
SEMRush ابزاری دیگر است که متخصصان آن را دوست دارند. علاوه بر دریافت داده های کلمات کلیدی ، می توانید از آن استفاده کنید تا دریابید که چگونه رقبای شما رتبه بندی می کنند - فقط دامنه خود را وارد کنید ، روی نتایج Organic کلیک کنید و بر روی کلیک کنید. متأسفانه ، SEMRush فقط یک روز به شما می دهد تا ابزار آنها را به صورت رایگان امتحان کنید.

 

 


 جستجوگر کلمات Wordtracker


عبارت مورد نظر خود را در این ابزار آنلاین وارد کنید تا لیستی از پیشنهادات کلمات کلیدی و حجم جستجوی مربوط به آن را ببینید. این نرم افزار لیستی از سایت‌های رتبه بندی شده بر اساس عبارت مورد نظر را به صورت نمودار نمایش می‌دهند. در این نمودار می‌توانید نوسان محبوبیت این اصطلاحات در طی ۱۲ ماه گذشته را به راحتی ببینید. جستجوگر کلمات یا همان Wordtracker  به شما امکان تعداد محدودی جستجوی رایگان را می‌دهد. در حالی که برای استفاده از بسیاری از اطلاعات ارزشمند را باید هزینه نسخه پیشرفته را بپردازید. با این وجود بازهم می‌توانید اطلاعات خوب و ارزشمندی را از نسخه رایگان به دست بیاورید.

 

 


Uber Suggest


این نرم افزار یک ابزار ساده و آنلاین است که کاربری بسیار راحتی دارد. می‌توانید از آن برای کشف کلمات کلیدی جدیدی که قبلا به آن فکر نکرده‌اید استفاده کنید. کافی است عبارت مورد نظر خود را در آن تایپ کرده و نرم افزار لیستی بسیار طولانی از اصطلاحات مرتبط را به شما بدهد. برای تحقیق بیشتر درباره این اصطلاحات می‌توانید روی دکمه نتیجه یا همان Result کلیک کنید. اگر به دنبال کلمات هستید که بار بصری دارند می‌توانید از گزینه "Word Cloud" استفاده کنید. با استفاده از این گزینه محبوبیت کلمات مورد نظر شما به صورت بصری نمایش داده خواهد شد.

 

 

 

لیست خود را فیلتر کنید!


با توجه به نکات گفته شده در انتخاب کلید واژه ، حتما توانسته‌اید که لیست بلند بالایی از همه عبارات مورد نظرتان را بنویسید. این که بدانید دقیقا روی چه کلمه‌ای تمرکز کنید کار بسیار سختی است زیرا بسیاری از این عبارات که تعیین کرده‌اید برای کسب و کار شما بسیار مفید بوده و برخی دیگر تنها مکمل کار شما هستند. بهتر است لیست خود را از یک فیلتر رد کرده و موارد مهم‌تر را مشخص کنید. از نکات بالا برای حذف کلید واژه‌های بی مورد استفاده کرده و لیست خود را تا جای ممکن بهینه کنید.
ترفندی برای برنامه ریزی کلمات کلیدی!


می‌دانیم که داشتن حجم بالایی از اطلاعات، فشار راه اندازی کسب و کار، لیست بلند بالایی از کلمات کلیدی و این که ندانید دقیقا از کجا شروع کنید، به اندازه کافی برای شما باعث ایجاد استرس و فشار عصبی خواهد شد. پیشنهاد ما به شما این است که کلمات را دسته بندی کنید. یک بسته کاغذ چسب دارد رنگی بخرید و هر رنگ را به یک دسته از کلمات اختصاص دهید. یک دیوار خالی و بزرگ پیدا کرده و شروع به دسته بندی کنید. مثلا کلمات پر اهمیت و چیزهایی که باید با آن شروع کنید را روی کاغذ قرمز، موارد مکمل را روی کاغذ سبز نوشته و همینطور تا به آخر ادامه دهید. بعد از آن شروع به دسته بندی، دسته‌های اولیه کرده تا در نهایت به یک نقشه مرتبط و مشخص برسید. این کار همان سازماندهی کلمات کلیدی است که می‌توانید به ذهن شما آرامش داده و راه را نشان‌تان دهد.

 

 

چند کلمه کلیدی باید داشته باشم؟


در واقع نمی‌توان پاسخ دقیق به این سوال داد. برخی از وب سایت‌ها سه یا چهار کلمه کلیدی را برای شروع هدف قرار داده‌اند و در کل مطالب خود مدام از آن استفاده کرده‌اند. در حالی که برخی دیگر روی ده‌ها کلمه‌ها تمرکز دارند و مطالب سایت خود را بسیار جذاب می‌نویسند. ممکن است عده‌ای هم هر صفحه از وب سایت را به یک کلمه اختصاص داده باشند. به خاطر داشته باشید هر چه لیست شما کوتاه و مفید باشد، سایت شما بهینه‌تر خواهد شد. تلاش برای هدف قرار دادن تعداد زیادی کلید واژه باعث می‌شود اثرات سئوی شما از بین رفته و در کارتان اغراق شود.
 
 
به این موضوع فکر کنید که آیا فردی که در جستجوی کلمات کلیدی شما است، می‌توانید از خدماتی که ارائه می‌دهد یا کالایی که می‌فروشید استفاده کند؟
این ملاحظات عملی، به همراه داده‌های خامی که درباره تعداد افراد در حال جستجوی هر اصطلاح دارید باید به شما کمک کند که لیست هدف خود را فیلتر و کوتاه‌تر کنید. انتخاب کلید واژه از میان هزاران اصطلاح کار سختی است که می‌توانید از پس آن بربیاید و در نهایت به نقطه شیرین اوج یعنی کلماتی برسید که تعداد زیادی از افراد به دنبال آن هستند. کلمه‌ای که زیاد رقابتی نبوده و دیگران امیدی به آن نداشتند، اما شما توانستید آن را به محبوبیت رسانده و به کمکش رتبه خود را بهبود ببخشید.

 

 

 

خانواده های کلیدی


اگر هنوز لیست کلمات شما بسیار طولانی است، آن‌ها را در خانواده‌های مرتبط گروه بندی کنید. اگر برخی از کلمات مشابه، مترادف یا مختصر شده همدیگر هستند آن‌ها را دسته بندی کرده و موارد مشابه را حذف کنید. از خودتان بپرسید که برخی از اصطلاحات شما به همان هدف کاربر مرتبط است یا خیر؟ اگر پاسختان مثبت بود می‌توانید آن کلمات را در یک خانواده کلید واژه قرار دهید. زمانی که شروع به بهینه سازی وب سایت خود کردید می‌توانید در هر صفحه از سایت خود روی یک خانواده متفاوت تمرکز کنید.

 

 

با تمام این کلید واژه ها چه کار کنم؟


زمانی که شروع به ساخت وب سایت خود می‌کنید، می‌خواهید کلمات کلیدی را در هر کجا که می‌توانید از عناوین محتوا، عنوان صفحه، نام دامنه، تصاویر و در توضیحات متن قرار دهید، اما به این نکته دقت داشته باشید که استفاده از کلمات کلیدی باید کاملا طبیعی و نامحسوس باشد. خود را به جای مخاطب قرار دهید و تصور کنید که با دوست تان صحبت می‌کنید. دقت داشته باشید که هر چه بیشتر از کلمات کلیدی در وب سایت خود استفاده کنید، موتور جستجو وب سایت سایت شما را بهتر درک خواهد کرد. وقتی موتور جستجو بداند که وب سایت شما درباره چیست، می‌دانند که چه موقع شما را در صفحه نمایش نتایج جستجو نشان دهند.
 
 

۵
از ۵
۷۶ مشارکت کننده